سیرجان در یک نگاه
 
چهار شنبه 11 آبان 1398برچسب:, :: 20:10 ::  نويسنده : amin

بنا به آنچه در کتب تاریخی آمده است، در ادوار گذشته در چند فرسنگی سعیدآباد(سیرجان فعلی) شهر بزرگ، آباد و حاصل خیز وجود داشته که از آن بنام سیرکان، سمنگان، سمنجان و شهریگان یاد شده است. قدمت آن را مورخین به دوران فرمانروایی خسروبن بلاش نهمین پادشاه اشکانی نسبت می دهند. این شهر که پس از حمله اعراب، به سیرجان تغییر نام یافت سرانجام در هجوم سپاهیان امیر تیمور از یک طرف و وقوع سیل های سهمگین از طرف دیگر به ویرانه ای تبدیل شد که هم اکنون آثار و بقایای آن در محلی که بین مردم این سامان به سیرجان کهنه معروف است، باقیست.
پس از هجوم سپاهیان امیر تیمور گروه زیادی از ساکنین این شهر به بیمید که در بیست کیلومتری شمال غربی سیرجان قرار داشت روی آوردند و با تحمل مشکلات فراوان در صدد آبادانی آن برآمدند. این منطقه نیز در حمله افاغنه به ویرانه ای تبدیل شد به گونه ای که امروز اثری از آن باقی نمانده است. در اوایل حکومت زندیه توسط یکی از مالکین کشکوئیه بنام حاج میرزا سعید اولین اقدام جهت آبادانی سیرجان فعلی که ابتدا سعید آباد نامیده شد، انجام گرفت.
این شهر به خاطر قرار گرفتن در مسیر راه های تجاری مهم ایران صاحب اعتبار و اهمیتی فزایند شده است. سیرجان در 180 کیلومتری جنوب غربی کرمان واقع شده است و از شمال با رفسنجان و شهربابک، از جنوب شرق با استان هرمزگان و از غرب با استان فارس همسایه است، حضور برخی از شرکت ها، سازمان ها و نهادها از جمله نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، شرکت سنگ آهن گل گهر و منطقه ویژه اقتصادی این شهر را مهاجر پذیر نموده و بر اهمیت آن افزوده است.
 
جاذبه های تاریخی ودیدنی سیرجان

•قلعه سنگ
•شاه فیروز
•یخدان های دو قلو
•بادگیر چپقی
•بازار
•امامزاده علی
•امامزاده احمد
•موزه سیرجان
•کفه نمک

مفاخر سیرجان
سیرجان همواره مهد مفاخر و بزرگانی بوده است که بر پیشانی روزگار همچون مرواریدی درخشان نورافشانی کرده و مایه غرور و افتخار این منطقه بوده اند از جمله: سیدجواد مدنی موسوی ملقب به بنان الشریعه، شیخ محمد باقر سیرجانی ملقب به لسان العلما، شیخ محمد حسن شهابی زیدآبادی ملقب به شیخ الملک وزیر نفت و اولین مدرس زبان فرانسه در ایران، موسس دادگستری در فارس و کرمان، شیخ محمد حسن سیرجانی ملقب به پیغمبر دزدان، عبدالکریم صالحی متخلص به نوا و در حال حاضر استاد دکتر محمد ابراهیم باستانی پاریزی، مرحوم دکتر طاهره صفارزاده و محمد علی آزادیخواه (نویسنده) را می توان نام برد. از مقدمین هم می توان از حضرت خواجه علی ابن حسن سیرگانی عارف قرن چهارم و پنجم و حضرت شاه بن شجاع عارف قرن دوم و سوم یاد کرد.
 

محصولات وصنایع دستی سیرجان
صنایع دستی مردم سیرجان در گذشته عمدتا به سفالگری محدود می شده است. اما امروزه این منطقه دارای صنایع دستی با ارزشی مانند فرش، گلیم، جاجیم و پته می باشد گلیم « شیرکی پیچ» که جزء اقلام صادراتی کشور است و در دنیا منحصر به فرد می باشد به طور انحصاری در شهرستان سیرجان تولید می شود.
عمده ترین محصول کشاورزی سیرجان پسته است به طوریکه بعد از رفسنجان بیشترین پسته استان کرمان در سیرجان تولید می شود.
 

سوغات سیرجان
سوغات سیرجان مسقطی، پسته و قوتو می باشد.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







✓☂★★ سیرجانی ها ★★☂
درباره وبلاگ

با سلام به وبلاگ سیرجانی ها خوش آمدید لطفا اسپیکرهای سیستم خود را روشن نمائید . لطفا از وبلاگ من انتقاد کنید . مطالبی یا آموزش هایی که نیاز دارید را در وبلاگ من قرار دهید تا به انها پاسخ دهم. شما میتوانید بدون این که من حضور داشته باشم توسط تبادل لینک هوشمند ابتدا ادرس وبلاگ من را در وبلاگ یا سایت خود قرار دهید و سپس ادرس وبلاگ خود را در ( تبادل لینک هوشمند ) من بگذارید؛ ( تبادل لینک هوشمند ) من ادرس وبلاگ من را در وبلاگ یا سایت شما برسی میکند اگر ادرس من موجود باشد ( تبادل لینک هوشمند ) ادرس شما را در وبلاگ من بطور اتوماتیک قرار میگذارد. امیدوارم لحظات خوبی را در وبلاگ سیرجانی ها سپری کنید .
تصاویر بازیگران
آلبوم هنرمندان مطرح سینما و تلویزیون
تصاویری جدید از آلبوم هنرمندان مطرح سینما و تلویزیون تاریخچـه هفـت سیـن از گذشتـه تا به امـروز طراحی پوستر سطح (متوسط) چگونه میتوان یک لوگوی حرفه ای و تاثیر گذار ساخت؟ آموزش افکت نور در فتوشاپ آموزش افکت glow در فتوشاپ ساخت بافت ترک خورده روی پوست) در فتوشاپ طراحی شکلک خندان یاهو در فتوشاپ طریقه استفاده از براشها در فتوشاپ آموزش طراحی سیب بانك استایل و فتوشاپ دو راه برای استفاده از حالت Perspective تبدیل عکس به یک نقاشی واقعی لک بی لک ! rgb یا cmyk ؟ شگردی برای وضوح بیشتر تصویر نکته ای برای لیتوگرافها : قلم مویی خاص : تنظیم میزان و حالت سایه : این فونت حالت ضخیم و ایتالیک ندارد ، چه کنم ؟ جستجو و جایگزینی ایجاد دقیق کادر در متن : غلط گیر خودکار : تبدیل متن تایپ شده به یک پاراگراف :
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان✓☂★★ سیرجانی ها ★★☂و آدرس amin2010.LoxBlog.comینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان